5 Comments

 1. Stexa

  Mene zanima da li si posle saznanja o tvom problemu promenila ishranu, sta tacno visw ne jedes? Kako si se hranila pre svega toga, da li si pazila sta jedes..Konzumiras li mleko i meso? I da li si pre konzumirala?

  • Dijana Milojkovic

   Izbacila sam iz ishrane meso i mlečne proizvode. Inače sam se ranije hranila relativno zdravo. Pisaću u nekom od narednih blogova detaljno o svojoj ishrani. Pozdrav!

 2. Nikolija Campar

  Bravo Dijana! Veoma zdrava, hranljiva i ukusna salata. Slusajuci tvoj intervju u jednoj jutarnjoj emisiji, dosla sam na ideju da izbacim iz ishrane meso (belo meso cu mozda ponekad uzeti), kao i mlecne proizvode, gazirano… Nastavi da objavljujes na blogu o svojoj ishrani, kao i primere za zdrav rucak. Iako je to veoma lako naci na internetu, mnogo mi je lepse kad to procitam na tvom blogu, nekako je bas lepo napisano, a verujem da i drugi tako misle.
  Samo napred lavice! ❤️??
  P.S. Ja sam inace psiholog i mnogo me raduje sto vidim na koji nacin svetu saljes jednu divnu poruku kako je neophodno misliti pozitivno, boriti se i nikada ne odustati od svojih snova.

 3. Jelica

  Ne znam tokom bolesti kakav rezim ishrane treba da se uvede,ova hrabra devojka to zna i tako i radi. Ali smatram da zdrave osobe ne bi trebalo da izbacuju ni meso ni mlecne preradjevine iz ishrane. Drugo je to sto mi meso jedemo przeno na ovaj ili onaj nacin,ali spremljeno bez losih po zdravlje dodataka(przeno ulje,kojekakvi senfovi,majonezi,kupovni kecapi i ostale djakonije) meso u te kako moze biti zdravo.
  A za mlecne proizvode da ne spominjem. Najveci borac protiv svih bolesti je surutka,sto spada u mlecne proizvode. A da je mleko nezdravo pa na cemu deca,bebe odrastaju. Sir takodje. E jedino kajmak je malo nezgodniji jer stvara masnoce u krvi sto moze dovesti do problema,ali sve uzeto u normalnim kolicinama je i te kako zdravo.
  A tebe hrabra zeno potpuno razumem za poseban rezim ishrane.

  • @veganislavka

   Važno je odstupiti od proizvoda životinjskog porekla. I te kako.
   Nažalost se vecina nas odriče namirnica koje deluju kao štetni agensi tek nakon obolevanja ili saznanja da nešto ne ide po planu.
   Meso koje mi konzumiramo potiče iz masovnih uzgajivačnica gde se životinje specijalnom ishranom prepunom hormonskih dodataka tove u relativno kratkom periodu. One se tokom svog kratkog i jadnog životnog veka gotovo ni ne pokrenu. Za njihov organizam je kretanje važno kao i za naš, u cilju detoksikacije, pravilne deobe ćelija, itd.
   Da zaključim, meso koje mi konzumiramo je hormonski napumpana, toksikovana materija kojom opterećujemo naš probavni trakt, jer umesto da ga prehranimo, mi konzumacijom unosimo otpad koji naše telo mora da čisti. A to je zahtevan posao!
   Za mlečne proizvode važi isti princip.
   Mi smo inače jedina vrsta koja pije mleko druge vrste.
   Za mene je najtužnija činjenica da su me u osnovnoj školi učili kako nama ljudima kravica daje mleka. I zato je ona, eto, dobra. Ja ne vidim razliku u scenariju u kome bismo jednoj ženi oteli njeno dete nakon tri dana, odvojili ga u zasebnu prostoriju, nju zavezali za drvo u štali i muzli svakoga dana. Tako bi i ona imala mleka čitav život. Odgovarajućom hormonskom terapijom bismo od 300ml učinili da od nje dobijamo 800ml. I eto nam zarade. Matematika je vrlo jednostavna disciplina.
   Da zaključim, kada bismo krave, ovce, koze i magarce ostavili na miru, njihovo telo bi prestalo da proizvodi mleko čim se mladunče nasisa i stasa – baš kao i kod ljudi.
   Uostalom, naše bake i deke su jeli meso jednom ili dvaput nedeljno. Moderan čovek ga konzumira i do dva puta dnevno.

   Ja inače živim van Srbije, imam skromna primanja ali se moj momak i ja kao vegani strašno interesujemo za produkciju i konzumaciju luksuznog mesa. Dobro ste pročitali – kategorija luksuza se proširila i na meso. Bogati ljudi u Nemačkoj konzumiraju isključivo meso i mlečne proizvode od happy cows, happy pigs, itd, dakle životinja koje su imale srećan životni vek trčeći po livadi. I to meso je preskupo (postoji niz dokumentaraca na tu temu). Sve ostale vrste mesa tretiraju kao otrov. Ukoliko na meniju nema srećnog mesa, odlučuju se za veganski obrok.

   U krajnjem slučaju, jedan od najvećih umova svih vremena, Nikola Tesla, govorio je o svemu ovome mnogo ranije i mnogo mudrije od mene.
   Nađite nešto vremena i pogledajte film ‘cowspiracy’.

   Eto. Toliko od mene.
   Želim Vam svima Srećnu Novu Godinu i dobrog zdravlja, a tebi inspirativna mlada damo svako dobro, puno volje, snage i brzo ozdravljenje. Hvala ti na svim dosadašnjim postovima. Živeli!

Comments are closed.